25-04-07

Neushoorn in hoofdrol

Voor het eerst is het natuurbeschermers op Borneo in Maleisië gelukt om de Sumatraanse neushoorn op video vast te leggen. Deze neushoorns leven zeer teruggetrokken in de dichte jungle van Sabah. Het filmpje, dat twee minuten duurt en waarop de neushoorn te zien is terwijl hij eet, naar de camera loopt en de apparatuur besnuffelt, bevat de eerste beelden waarmee het gedrag in het wild van één van 's werelds zeldzaamste neushoorns kan worden bestudeerd.

Klik hier om deze TeleVideo te bekijken
WNF filmt zeldzame neushoorn
EPA
Foto: EPA

Deskundigen schatten dat er nog tussen de 25 en 50 neushoorns over zijn op Borneo. De eerste foto van deze neushoorns kon pas vorig jaar worden gemaakt. De videobeelden werden gemaakt met een zogenoemde video camera trap. De natuurbeschermers konden hun ogen niet geloven toen ze na vier weken de camera's controleerden en de prachtige beelden zagen.

Afgezien van Sabah zijn op de rest van Borneo al bijna 20 jaar geen neushoorns meer gezien. Gevreesd wordt dan ook dat de soort daar is uitgestorven.

 

Bron: De Telegraaf

01:09 Gepost door dierenactua in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: borneo, maleisie, neushoorn, zeldzaam, sabah, jungle, wwf, film |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.