03-05-07

Dappere hond bekoopt reddingsactie met dood

Een Jack Russell-terriër heeft zondag voorkomen dat vijf kinderen in het Nieuw-Zeelandse plaatsje Manaia werden aangevallen door twee pitbulls, maar heeft zijn actie zelf met de dood moeten bekopen. De hond, George genaamd, was met de kinderen aan het spelen toen de pitbulls kwamen aanstormen, aldus zijn baas, Allan Gay. Toen George zag dat de pitbulls de kinderen wilden aanvallen rende hij blaffend op hen af, waarop hij zelf te grazen werd genomen. Door de kinderen te hulp geroepen volwassenen slaagden erin de 9-jarige hond te ontzetten, maar hij was er zo slecht aan toe dat hij moest worden afgemaakt. Een van de kinderen, de 11-jarige Richard Rosewarne, zei dat George de pitbulls aanviel om te voorkomen dat zijn 4-jarige broertje Darryl te grazen zou worden genomen. De eigenaar van de pitbulls heeft de hondeninspectie gevraagd de beesten, die volgens hem al eerder zonder aanleiding mensen aanvielen, af te maken.

 

Bron: Waarmaarraar

Commentaren

Triest geval... De meeste honden zullen de leden van hun gezin beschermen. Bij een Duitse herder zie je dat vaak. Hij zal 'zijn' kinderen in hoge mate verdedigen.
Groetjes van Daisy

Gepost door: Daisy | 03-05-07

Hallo Ik nog effe langs om je een fijn weekend te wensen, tot blogs
Groeten

Gepost door: Chris | 05-05-07

jammer dat de eigenaar ,al bij de vorige aanvallen het gevaar voor de medeburgers niet inzag.
Ik mag er niet aan denken dat dit met onze kinderen zou gebeuren, want zonder die George zouden de kinderen de dupe geweest zijn

Gepost door: Roy | 08-05-07

De commentaren zijn gesloten.