10-05-07

Zoo verwelkomt pasgeboren nijlpaardje

nb1005nijlpaardIn de Zoo van Antwerpen is donderdag een nijlpaardje geboren. Mama Hermien zette omstreeks 10 uur een op het eerste zicht kerngezond jong op de wereld, zo luidt het in een persbericht. Voorlopig is het nog even gissen naar het geslacht van de nieuwste aanwinst en ook een naam is er dus nog niet.

Voor het nijlpaardkoppel Hermien en Hein is het hun eerste jong samen. Hermien bracht in de jaren tachtig al twee dochters groot, maar in 2003 en 2005 had ze telkens een miskraam. "Daarom is de zoo bijzonder blij met deze geboorte van formaat", luidt het.

De draagtijd van nijlpaarden bedraagt ongeveer 240 dagen. Het is echter heel moeilijk om op voorhand te weten of een nijlpaard drachtig is of niet omdat een zwangerschapstest voor deze dieren nog niet is uitgevonden. Het gedrag van het dier is dus het enige waar de verzorgers zich op kunnen baseren.

Voorlopig blijft het nijlpaardje dicht bij mama Hermien in de 'kraamkamer'. Bezoekers kunnen het, zolang het rustig is, binnen bewonderen. Naar buiten mag het diertje nog niet.

In heel de wereld zijn er nog ongeveer 125.000 nijlpaarden. In Oost- en Zuid-Afrika komt de soort nog vrij algemeen voor, maar in West- en Centraal-Afrika neemt de populatie de laatste jaren drastisch af. Dat is vooral te wijten aan stroperij voor vlees en ivoor.

 

Bron: Gazet Van Antwerpen

21:16 Gepost door dierenactua in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: zoo, antwerpen, nijlpaard, geboren, belgie |  Facebook |

Commentaren

Leerzaam! Nu vraag ik me af ... voor welke dieren bestaat er een zwangerschapstest?
Groetjes van Daisy en een knuffel van Donna

Gepost door: Daisy | 10-05-07

De commentaren zijn gesloten.