14-05-07

Protest tegen afschieten kangoeroes

Australische dierenrechtenactivisten lopen te hoop tegen plannen van de autoriteiten om in de komende weken ruim drieduizend kangoeroes in de buitenwijken van de hoofdstad Canberra te laten afschieten, omdat ze te talrijk zijn geworden en door voedselgebrek dreigen te verhongeren.

Het ministerie van defensie wil professionele schutters inzetten om de dieren af te schieten en zegt dat het afschieten van 3.200 kangoeroes niet alleen voor het voortbestaan van de kangoeroes zelf noodzakelijk is, maar ook voor het welzijn van de andere diersoorten die in hetzelfde gebied leven.

"Het is een erg wrede, gewelddadige manier om dieren te behandelen", zei Mary Hayes, voorzitter van ACT Animal Liberation. Kangoeroes worden behandeld "alsof ze onkruid zijn dat gemaaid of gewied moet worden".

Volgens cijfers van de overheid leven in de omgeving van Canberra meer dan 450 kangoeroes per vierkante kilometer. Bij aanrijdingen met auto's en vrachtwagens vinden jaarlijks meer dan duizend kangoeroes de dood, met een materiële schade van omgerekend 3,7 miljoen euro als gevolg. Maar voor de autoriteiten staat het welzijn van de dieren en de zorg dat zij bij gebrek aan voedsel zullen verhongeren voorop, aldus Russell Watkinson, de ambtenaar die deze week over het plan moet beslissen.

 

Bron: Gazet Van Antwerpen

17:54 Gepost door dierenactua in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: australie, kangoeroe, canberra |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.