18-05-07

Helikopter behoedt surfers van een haai aanval

haaiEen pas getrouwd stel wat een rondvlucht maakte in een helikopter boven Zuid-Afrika’s Plettenberg Bay kwamen op de eerste rij te zitten van een schouwspel waarbij een mensenhaai de aanval wilde in zetten op een stel surfers.

Het National Sea Rescue Institute meldt dat een 3.5 meter lange haaien gespot werd door een helikopter piloot, welke een rondvlucht uitvoerde met het pasgetrouwde koppel en een andere passagier in zijn Robertson 44 helikopter.

De piloot zag de mensenhaai de nietsvermoedende surfers benaderen vlak voor de kust, toen hij vervolgens de helikopter richting de surfers bestuurde. Al zwaaiend probeerde de piloot de surfers te waarschuwen, waarbij de surfers dachten dat ze een vriendelijke groet kregen van de helikopterpiloot.

Toen de haai op zo’n 5 meter genaderd was van de surfers, plaatste de piloot zijn helikopter tussen de haai en de surfers om zo een soort scheiding te creëren. Het groepje surfers kreeg pas echt in de gaten dat er wat mis was toen ze de passagiers als gekken zagen zwaaien.

Door de actie van de piloot konden de surfers wegkomen terwijl de helikopter de haai in de gaten hield tot deze in de diepte van de zee verdween.

 

Bron: Around The Globe

12:11 Gepost door dierenactua in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: helikopter, zuid-afrika, surfer, haai, aanval |  Facebook |

Commentaren

Dat was cool!!!
Gelukkig zijn ze niet gewond.

Gepost door: weqrqwe | 01-05-11

De commentaren zijn gesloten.