18-05-07

Ontsnapte Gorilla Bokito weer gevangen

In de Rotterdamse diergaarde Blijdorp is vanmiddag tijdelijk een gorilla ontsnapt. Tijdens zijn vlucht zou de aap, met de naam Bokito, een ongeveer 65-jarige vrouwelijke bezoeker hebben verwond. Volgens de politie is er nog een gewonde gevallen. Kort na de ontsnapping werd besloten het gehele park te ontruimen. Bokito zou kort na drie uur zijn neergeschoten met een verdovingspijl.
De vrouw die gewond raakte, bezocht samen met een man de dierentuin. Hij bleef ongedeerd en is opgevangen.

De gorilla zou zich in een restaurant bij de speeltuin in het oude gedeelte van de diergaarde hebben verschanst. In dit gebouw zou Bokito met een verdovingsgeweer zijn uitgeschakeld.

In de paniek die onstond onder de bezoekers, zouden ook hier mensen gewond zijn geraakt. Uit angst zouden enkele onder tafels zijn gekropen. Alle bezoekers van de dierentuin werden naar de uitgang gedirigeerd.

Personeel van de traumahelikopter verleende de gewonde vrouw eerste hulp. Een ambulance bracht de gewonden naar het ziekenhuis.

Ongeveer 150 geschrokken bezoekers stonden net na drie uur bij de ’oude uitgang’ van de diergaarde.

Commentaren

Hallo Kom nog eens bijlezen hier. Heb op TV gezien hoe ze hem (bij de vorige) ontsnapping terug naar zijn kooi brachten. Is wel een reusachtige kerel hoor!

Gepost door: Chris | 20-05-07

zoals bekend is is een olifant goed van geheugen maar een primaat zoals gorilla's ook goed van geheugen de vrouw zou diverse keren haar tong uitgestoken hebben dus Bokito zal dit hebben gezien als bedreiging voor zijn familie en zichzelf

Gepost door: Johnny B Good | 21-05-07

De commentaren zijn gesloten.