26-05-07

Alligator ’Reggie’ na twee jaar gevangen

reggieAlligator 'Reggie', die al twee jaar lang verstoppertje speelde met de autoriteiten in Los Angeles, is donderdag eindelijk gevangen. Het twee meter lange reptiel kon tijdens het zonnebaden aan de oever van een meer in een park door dierenbeschermers overmeesterd worden, aldus de Los Angeles Times. Reggie is naar de zoo gebracht, waar hij twee maanden in quarantaine zal doorbrengen.

Het dier werd in de zomer van 2005 door zijn baas vrijgelaten in Lake Machado, een meer in een stadspark in LA. De eigenaar kon het 70 kilogram zware dier, dat te gevaarlijk was geworden, zelf niet meer de baas. De alligator overleefde dankzij brood en tortilla’s, die eigenlijk gebruikt werden als lokaas voor vissen. Wandelaars en hengelaars merkten het dier op en sloegen alarm.

Talrijke reptielentemmers zakten daarna af naar Californië, maar alle pogingen om het dier te klissen, mislukten. Het kat-en muisspel lokte de voorbije maanden vele kijklustigen met picknickmanden en verrekijkers naar het park. Handelaars verkochten t-shirts met het opschrift 'Ik laat mij niet vangen'.

Australische dierentemmers waren naar het park gekomen voor een zoveelste poging om het dier te vangen. In enkele minuten tijd konden ze de alligator overmeesteren en zijn muil sluiten met kleefband. Vanuit een helikopter filmden tv-zenders de spectaculaire actie.

De stad Los Angeles heeft in totaal 180.000 dollar (133.806 euro) uitgegeven om het reptiel te vangen en om de parkbezoekers te waarschuwen.

07:15 Gepost door dierenactua in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: alligator, usa, los angeles, gevangen, californie, reggie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.