04-06-07

Komodovaraan bijt kind dood in Indonesië

203 Portret komodovaraanIn Indonesië heeft een komodovaraan een 8-jarige jongen gedood. Dat heeft een medewerker van het nationaal park waar het drama zich voltrok maandag gemeld.

Toen de jongen achter een bosje zijn behoefte wilde doen, greep de hagedis hem bij zijn middel en begon hem driftig heen en weer te schudden. De oom van de jongen, een visser die toevallig in de buurt was, bekogelde het beest met stenen tot dat deze het slachtoffer losliet. De jongen overleed later aan bloedverlies.

Volgens de medewerker van het park heeft het dier zich mogelijk op de jongen gestort omdat de natuurlijke prooi van de komodovaraan, herten, door overmatige jacht zijn uitgedund.

Komodovaranen zijn ’s werelds grootste hagedissen. Ze kunnen drie meter lang worden en een gewicht van 160 kilo bereiken. De dieren komen alleen voor op een klein aantal eilanden in het oosten van Indonesië, waar nog maar zo’n vierduizend exemplaren in het wild leven. De bek van de hagedis bevat een groot aantal gevaarlijke bacteriën, waardoor een beet meestal dodelijk is.

14:48 Gepost door dierenactua in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: indonesie, komodovaraan, dood, kind |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.