13-06-07

België zet dynamiet in tegen vernietigende kikker

In België zijn ze de brulkikker zo zat, dat ze van plan zijn om dynamiet te gebruiken tegen de Amerikaanse brulkikker, omdat het beest alles opvreet. "Er moet snel en nogal hard opgetreden worden tegen de Amerikaanse brulkikker of hij verovert heel Vlaanderen", zegt professor Alain de Vocht.

De kikker heeft de Vallei van de Grote Nete, tussen Westerlo en Balen al helemaal ingenomen. "En op die plekken leeft niks meer, doordat het monster alles opvreet. We zullen radicaal moeten zijn. Zelfs dynamiet behoort tot de mogelijkheden", aldus de Professor. Duizenden 1½ kilo wegende brulkikkers hebben in de grotere vijvers alle andere kikkers, salamanders, padden en zelfs vogels opgegeten.

"De toestand is nogal zorgwekkend omdat de brulkikker een enorme vreetzak is. Nakomelingen moeten nieuwe plekken zoeken om te overleven. Zonder maatregelen heeft de kikker binnen tien jaar heel Vlaanderen veroverd". De Belgen zien het niet zitten om de kikkers te vangen, omdat dat onbegonnen werk is. De Belgen gaan hierdoor over naar meer radicale maatregelen. Ook wordt er onderzocht of in drukke gebieden dynamiet een oplossing is.

18:46 Gepost door dierenactua in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: belgie, dynamiet, brulkikker |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.