04-09-07

Exotische spin rukt op door opwarming aarde

De bijtende zwart-gele wespspin rukt op in Engeland. Door de milde winters is de populatie enorm gegroeid en zijn ze op verschillende plekken gespot. Apart, omdat de Noordzee voor veel dieren een barrière is.

 
Westra, Theo

Foto: Westra, Theo

Oorspronkelijk is het een Mediterrane spin omdat de spin alleen overleeft in een warm klimaat. Maar nu zegt het National History Museum in Engeland veel meldingen te krijgen van mensen die de exoot in hun tuin vinden, bericht de Daily Mail.

Ze kunnen bijten maar niet steken en zijn niet giftig voor mensen. De vrouwtjesspin laat na het paren haar eieren achter in graslanden en heidevelden en kan daarom alleen goed gedijen in gebieden waar het gras niet gemaaid wordt.

De wespspin is een van de grootste Europese spinnen. Het vrouwtje kan 15 mm lang worden.

In Nederland komt de spin voor sinds 1980. Toen is deze voor het eerst gezien in Limburg. Door het klimaat rukt deze ook in Nederland op richting het Noorden.

22:27 Gepost door dierenactua in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: spin, engeland |  Facebook |

Commentaren

Hoi vind ze wel erg mooi vn kleur. Ons terras en tuin is vergeven van spinneen voor het ogenblik. Maar ik laat ze maar zitten. Buiten de spinnenwebben, die doe ik regelmatig weg. Anders is het niet te houden. Maar zij kunnen werken want enkel dagen nadien kan je terug beginnen ;-))) groetjes viv

Gepost door: viv | 04-09-07

De commentaren zijn gesloten.