02-10-07

Belg eet 1.801 dieren tijdens leven

4180500018De gemiddelde Belg is verslingerd aan vlees. Om aan die behoefte te voldoen, worden er 1.801 dieren geslacht per inwoner in België.

 In het kader van de Wereld Vegetarisme Dag wil de vzw Etisch Vegetarisch Alternatief (EVA) dat iedereen bezint over zijn eetgewoonten. "Door minder vlees te eten, red je niet alleen dierenlevens, maar ook je gezondheid", is de boodschap.


EVA becijferde dat de gemiddelde Belg 1.801 dieren opeet tijdens zijn leven: een derde van een paard, 5 runderen en kalveren, 7 schapen en geiten, 24 konijnen en wild, 42 varkens, 43 kalkoenen en ander gevogelte, 789 vissen en 891 kippen.

Het overgrote deel van de dieren voor consumptie wordt gekweekt in de intensieve veeteelt. Volgens EVA zijn de omstandigheden niet alleen dieronwaardig, veeteelt is ook nefast voor het milieu.

Bovendien eten de Belgen te weinig groenten en fruit volgens de nationale voedselpeiling van EVA.

Op de website www.vegetarisme.be vindt de bezoeker een Weet Wie Je Eet-teller, een programma dat een schatting maakt van het aantal dieren dat de consumenten al heeft verorberd en zal verorberen.

23:13 Gepost door dierenactua in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: belgie, vlees, dieren, eva, vergetarisme, eten |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.