19-06-08

Kinderen krijgen bescherming tegen agressieve buizerd

Voor kinderen uit het Friese dorp Oldelamer is de film 'The Birds' van Alfred Hitchcock niet langer meer pure fictie. Een schooltje uit het Nederlandse dorp wordt al even geteisterd door een agressieve buizerd.

De buizerd heeft op de weg naast de school haar nest met pasgeboren jongen. Om die te beschermen tegen de luidruchtige kinderen voert ze soms schijnaanvallen uit.

De situatie is al een paar keer uit de hand gelopen en heeft zelfs al tot gewonden geleid. Een meisje dat angstig wegliep, viel en brak haar arm. Sommige kinderen werden zelfs zo bang dat ze uit voorzorg stokken meenamen naar school om zich te verweren tegen een mogelijke aanval van de roofvogel.

Op vraag van bezorgde ouders werden werknemers van de Werkgroep Roofvogels Westellingwerf ingeschakeld om de kinderen voortaan gerust te stellen en te verdedigen tegen mogelijke nieuwe schijnaanvallen.

Vermoedelijk zullen de kinderen weldra verlost zijn van de vliegende boosdoener. Binnen een weekje zouden de buizerdjongen moet uitvliegen en van dan af zal het gevaar geweken zijn.

 

Bron: Gazet Van Antwerpen

21:57 Gepost door dierenactua in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: buizerd, nederland |  Facebook |